Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Bronzen zonnewijzers

Lees verder »

»

Restauratie en advies

Lees verder »

»

Keramische zonnewijzers

Lees verder »

»

Persoonlijke details

Lees verder »

»

Nieuwsberichten

donderdag 05 oktober 2017

Zonnewijzers in Nederland

Zonnewijzers van Analemma Zonnewijzers in google maps

Zonnewijzer worden per stuk gemaakt en daarna geplaatst op locatie. Wellicht is er een zonnewijzer bij u in de buurt, dan kunt u een kijkje gaan nemen. Lees verder om te zien waar u een aantal zonnewijzers in Nederland kunt vinden die door ons zijn gemaakt.

Lees meer »


zondag 15 januari 2017

Wat is een zonnewijzer?

Een zonnewijzer is een klok die werkt in de zon. De zon schijnt op de schaduwwerper en de schaduw geeft de tijd aan, maar meer is mogelijk.

Lees meer »


Veelgestelde vragen

Ik heb volgende week een zonnewijzer nodig als cadeau, kan ik die direct komen afhalen?

Analemma ontwerpt zonnewijzers per stuk. Nadat het ontwerp is goedgekeurd hebben wij nog zo’n 6 weken nodig om de zonnewijzer te maken. Als u snel een zonnewijzer cadeau wilt geven dan kunnen wij het ontwerp geplastificeerd aan u meegeven. Dit ontwerp geeft aan hoe de zonnewijzer er uit gaat zien, aan dit ontwerp is vaak te zien dat de zonnewijzer specifiek voor deze gelegenheid gemaakt gaat worden. Ook kunt u bijvoorbeeld een draagbare zonnewijzer kopen om op de gelegenheid al vast te overhandigen.

Kan ik langskomen en zonnewijzers bekijken?

Zeker dat kan, maar wel op afspraak, we hebben geen vaste openingstijden.

Hoe werkt een zonnewijzer?

Een zonnewijzer is een klok die werkt in de zon: de zon schijnt op een schaduwwerper en de schaduw geeft de tijd aan. Maar meer is mogelijk bijvoorbeeld kan een zonnewijzer de start van de seizoenen aangeven of de datum van uw jubileum. Bij “gebruiksaanwijzingen” in het menu op deze pagina vindt u veel informatie en twijfel niet om een vraag te stellen via mail of telefoon aan Analemma.

Hoe richt ik een horizontale zonnewijzer?

U draait de zonnewijzer zo dat de schaduwwerper schuin omhoog naar het noorden wijst. Ook kunt u de zonnewijzer draaien tot deze de juiste tijd aanwijst, u zult zien dat de schaduwwerper dan ook naar het noorden wijst. Houdt u wel rekening met het verschil tussen de klokkentijd en de zonnetijd als dit nodig is. Bij het menu “gebruiksaanwijzingen” vindt u meer informatie over het verschil tussen de klokkentijd en de zomertijd. Afhankelijk van het zonnewijzermodel dat u heeft kan een “kalender tijdring” of een “Zodiak tijdring” op uw zonnewijzer staan. Hiermee kunt u de lokale zonnetijd eenvoudig omzetten naar de klokkentijd.

Ik heb een muurzonnewijzer bij een tuincentrum gekocht, hoe bevestig ik deze?

Een muurzonnewijzer moet speciaal voor de muur ontworpen worden waar deze bevestigd gaat worden. Een zonnewijzer die u standaard koopt in bijv. een tuincentrum kunt u dus niet zo bevestigen dat deze de juiste tijd aanwijst. Om deze reden zijn de muurzonnewijzers van Analemma altijd specifiek ontworpen voor de muur waarop de zonnewijzer bevestigd wordt.

Hoe kan Analemma Zonnewijzers een werkende zonnewijzer op een muur maken die ik nog ga kiezen?

Nadat u een vertikale muurzonnewijzer heeft besteld ontvangt u een meetbord. Hiermee kunt u zeer eenvoudig een “zonnemeting” doen van de muur die u gekozen heeft. Nadat u dit meetbord heeft teruggestuurd naar Analemma zonnewjizers, analyseren wij de meting en kunnen wij een werkende zonnewijzer voor u ontwerpen.

Werken de zonnewijzers van Analemma in het buitenland?

Ja zeker, zonnewijzers die op maat gemaakt worden werken voor de locatie op aarde die u opgeeft. Voor een muurzonnewijzer en horizontale zonnewijzer met een persoonlijk ontwerp is de prijs op deze site inclusief het werkend maken voor een locatie op aarde van uw keus.

Heeft een messing zonnewijzer onderhoud nodig?

Het messing van uw zonnewijzer zal in de loop der tijd donkerder worden. U hoeft het niet te onderhouden maar wanneer u de lichtere kleur terug wilt kunt u dat doen met een hiervoor bestemd onderhoudsetje. U kunt dit onderhoudsetje met de nodige artikelen bij Analemma bestellen.

zonnewijzer keramiek verweerd

Ik maak een werkstuk voor school, heeft u wat informatie voor mij?

Jazeker, kijk bij de “bouwplaten” in het menu van deze site. Voor werkstukken kunt u deze gratis downloaden, printen en bouwen. Kijk ook bij “gebruiksaanwijzingen”. Ook deze zijn gratis en bieden veel informatie.