Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Grafmonument

De symboliek van zonnewijzers kan als onderdeel van een grafmonument gebruikt worden. De zon was er voor wij er waren en de zon zal ons ruimschoots overleven.

De zonnewijzer past in een lange traditie waarbij de mens de verbintenis met het hogere zoekt, een verhouding zoekt tot het ons omringende .

Wanneer wij een zonnewijzer zien voelen we met een zekere vanzelfsprekendheid deze verbintenis met de kosmos om ons heel maar ook met de generaties die voor ons zijn geweest en na ons zullen komen.

De zon is een constante factor in de historie van de mensheid en haar culturen.

Zonnewijzer ontworpen voor het graf

De zonnewijzer die als grafmonument gebruikt gaat worden kan vele persoonlijke details bevatten. De zon kan de geboortedatum aangeven en ook de sterfdatum markeren. Precies op deze dagen glijdt de zon over de lijn die op de zonnewijzer is gegraveerd. De lokale zonnetijd is de natuurlijke tijd die de mensheid al duizenden jaren gebruikt en het dagelijks ritme aangeeft. Het is juist deze tijd die als vanzelfsprekend door de zonnewijzer wordt aangegeven. Het ontwerp van de zonnewijzer stemt u af met Hendrik Hollander, persoonlijke afbeeldingen kunnen in het ontwerp worden opgenomen. Nadat u het ontwerp goedkeurt maken wij de zonnewijzer en plaatsen deze.