Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Horizontaal

De horizontale zonnewijzer wordt per stuk ontworpen en gemaakt. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de zonneschaduw de juiste tijd en datum aangeeft.  De zonnewijzer wordt éénmaal op de juiste wijze geplaatst en gericht op het noorden. Daarna doet de zon haar werk en geeft de schaduw de juiste tijd aan. Analemma Zonnewijzers levert de horizontale zonnewijzer in messing, roest vrij staal, graniet, hardsteen en brons. Elk materiaal heeft zijn eigen kwaliteiten. Graag lichten wij u hierover in.

Zonnewijzers worden ontworpen voor een specifieke locatie op aarde. Dit geldt ook voor de horizontale zonnewijzer. Analemma heeft zonnewijzers geleverd over de hele wereld. U geeft de plaats op en wij zorgen dat het werkt.

Handwerk met persoonlijke details

Omdat de zonnewijzers per stuk met de hand ontworpen en gemaakt worden is het mogelijk om persoonlijke elementen in het ontwerp van de zonnewijzer op te nemen. Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen, logo's en geboortedata. Hierdoor wordt de zonnewijzer een persoonlijk geschenk. In overleg met zonnewijzerontwerper drs. ir. H.J. Hollander (Hendrik Hollander) krijgt de horizontale zonnewijzer zijn uiteindelijke vorm. Nadat u het ontwerp heeft goedgekeurd wordt de zonnewijzer gemaakt.

Horizontale zonnewijzer geeft de datum aan

De schaduw van de zon is in de winter lang en in de zomer kort. Dit gegeven kan gebruikt worden om een datum naar keuze heel precies door de zonneschaduw te laten aangeven. Dit kan bijvoorbeeld een verjaardagsdatum zijn of een datum van een jubileum. Precies op die dag glijdt de schaduw van de zon over de lijn die bij de datum hoort.