Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Overige zonnewijzers

Zonnewijzers zijn erin vele typen. De zonnewijzers aan de muur en de horizontale zonnewijzers vindt u apart in het menu. Hellende zonnewijzers zijn schuin op een sokkel gemonteerd. Hierdoor zijn deze goed te bekijken wanneer men er voor staat en het hemelwater loopt af.

Elke zonnewijzer wordt ontworpen voor de locatie waar deze gebruikt gaat worden. Voor de hellende zonnewijzer is het ook van belang de richting te weten waarheen de zonnewijzer overhelt. Deze richting moet in het ontwerp worden opgenomen zodat de zonnewijzer de juiste tijd aangeeft. Deze richting wordt van te voren worden opgemeten door Analemma. Ook de helling zelf waarmee de zonnewijzer op de sokkel is gemonteerd is van belang.

Al deze gegevens worden in het ontwerp van de zonnewijzer verwerkt. Ontwerper drs. ir. H.J. Hollander stemt de tekeningen van de zonnewijzer met u af en na uw akkoord wordt de deze gebouwd. Vervolgens wordt de zonnewijzer door Analemma geplaatst om de juiste werking zeker te stellen.

Veel is mogelijk

Tijdens het ontwerp worden de mogelijkheden met u afgestemd.  Analemma heeft ervaring met de bouw van tal van typen, bijvoorbeeld de gebogen zonnewijzer van roest vrij staal met hardsteen. Deze zonnewijzer geeft direct de zomertijd aan en heeft een aparte vormgeving. Ook zijn er de zonnewijzers die wij speciaal ontwierpen voor een kerk in Hoofddorp. Op deze zonnewijzer is te zien hoe de schaduw voor een deel van dag terugloopt, de retrograde zonnewijzer.

Heeft u speciale wensen voor een zonnewijzer, twijfel niet om contact met ons op te nemen.