Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Restauratie en advies

Al eeuwen worden er zonnewijzers gemaakt. Wanneer gebouwen in de loop der jaren in verval raken worden de zonnewijzers vaak opgeslagen. Dit kan in een kelder zijn, soms in een museum. Ook worden zonnewijzers wel gevonden, bijvoorbeeld bij een opgraving. Dergelijke oude zonnewijzers kunnen herplaatst worden waarbij het van belang is dat dit gebeurd volgens de regels van de zonnewijzerkunde. Voor welke streek is de zonnewijzer gemaakt? Is deze wel voor de locatie gemaakt waar deze gevonden is of moet de zonnewijzer wellicht elders op aarde geplaatst worden? Welke tijdsystemen geeft de zonnewijzer aan?

Ook ontbreekt er regelmatig een onderdeel van de zonnewijzer, bijvoorbeeld de schaduwwerper of wellicht zijn er onderdelen van de zonnewijzer afgebroken of verwijderd.

Bij al deze zaken geeft Analemma kundig advies en helpt bij de herplaatsing van de zonnewijzer. Analemma werkt samen met tal van experts voor de restauratie van de zonnewijzer en levert de know-how voor de herplaatsing zodat de zonneschaduw weer haar werk doet op de juiste wijze.