Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Zelfbouw

Zelf zonnewijzer maken? Analemma helpt.

Wanneer u zelf een zonnewijzer wilt maken en u wilt dat deze ook daadwerkelijk de juiste tijd aangeeft, dan is het van belang dat de zonnewijzer op de juiste wijze is ontworpen. Analemma helpt u graag hierbij. Er zijn veel verschillende typen zonnewijzers, staat het type dat u wilt maken er niet bij? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Analemmatische zonnewijzer maken

De analemmatische zonnewijzer wordt ook wel een levende zonnewijzer genoemd. Het is een ovaal met uurmarkeringen die meestal in het straatwerk worden opgenomen. Ga in het midden staan en uw schaduw geeft de tijd aan. Analemma Zonnewijzers biedt u alle informatie waar mee u zelf de analemmatische zonnewijzer kunt maken.

Verticale zonnewijzer maken

De zonnewijzer aan de muur is een bekend model. U kunt echter niet een zonnewijzer kant en klaar kopen en verwachten dat deze de juiste tijd aangeeft. Een verticale zonnewijzer moet specifiek ontworpen zijn voor de muur waar deze op bevestigd wordt. Analemma Zonnewijzers biedt u alle informatie die u nodig heeft om zelf uw verticale zonnewijzer te maken.

Specifieke wensen

Heeft u meer specifieke wensen, dan kunnen wij u een blauwdruk bezorgen van de zonnewijzer. Dit is een ontwerp op ware grootte. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer u een datumlijn in uw zonnewijzer wilt opnemen. Met zonnewijzerontwerper drs. ir . H.J. Hollander (Hendrik Hollander) bespreekt u de mogelijkheden.