Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Pleinen

Zonnewijzers op pleinen in de openbare ruimte.

Voor zonnewijzers in de openbare ruimte is het van belang dat deze veilig zijn, robuust en toegankelijk voor het publiek. De aandacht van de voorbijganger moet vanzelfsprekend getrokken worden. Aan de voorbijganger wordt een beleving van omgeving en tijd gegeven, de voorbijganger is zich echter vaak niet bewust dat het zonnewijzerplein ook daadwerkelijk de juiste tijd en datum aangeeft. Aan ons de taak de een ontwerp te maken dat mooi is en werkt: u ziet dat de schaduw de tijd aangeeft.

Expertise

Analemma heeft veel expertise op het gebied van de mogelijkheden van zonnewijzers op pleinen, hoe deze door het publiek beleefd worden en hoe de zonnewijzers op de juiste wijze gebouwd worden. Hierdoor ontstaat een object dat werkelijk de juiste tijd en datum aangeeft en goed past in haar omgeving. In gesprek met zonnewijzerontwerper drs. ir. H.J. Hollander (Hendrik Hollander) krijgt het zonnewijzerplein zijn vorm. Er zijn veel typen zonnewijzers geschikt om in de openbare ruimte te plaatsen. Naast de poolstijlzonnewijzer zijn er bijvoorbeeld de analemmatische zonnewijzer, de uurvlakzonnewijzer of de spinzonnewijzer. Onze expertise bestaat hieruit om een object te maken dat werkt, de schaduw van de zon geeft de juiste tijd en datum aan.

Zonnewijzerplein op maat

Een zonnewijzerplein moet passen in haar omgeving. Analemma Zonnewijzers heeft schoolpleinen en milieu educatie centra voorzien van levende zonnewijzers. Hiervoor hebben wij een standaard oplossing in huis met duurzaam plakmateriaal. Ook heeft Analemma Zonnewijzers oplossingen geboden voor complete pleinen in de openbare ruimte inclusief bestrating, op maat gemaakt steenwerk en roest vrij stalen onderdelen.