Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Aan de muur

Een zonnewijzer aan de muur wordt uniek voor deze muur ontworpen. Wij passen het ontwerp van de zonnewijzer aan aan de oriëntatie en ligging van de muur. Tijdens het ontwerp van de zonnewijzer luisteren wij goed naar uw wensen. De zonnewijzer kan van een tekst voorzien worden, ook kan de zonneschaduw een datum naar keuze aangeven. Bijvoorbeeld de datum van een jubileum. Ook kan een afbeelding worden aangebracht zoals een familiewapen of een logo. Welke muur kan u kiezen? Elke muur! Werkelijk elke muur heeft gedurende het jaar momenten dat de zon op haar schijnt. Analemma Zonnewijzers ontwerpt de zonnewijzer aan de muur zo dat deze werkt. De zonneschaduw geeft de juiste tijd en de juiste datum aan.

Elke muur is mogelijk

Op de muur die naar het zuiden is gericht valt het hele jaar door de zon voor een groot gedeelte van de dag. Een muur die uitkijkt op het oosten of westen wordt tijdens de ochtend of de avond door de zon beschenen. Ook de muur de naar het noorden gericht is wordt in de zomer beschenen door de zon. Dit gebeurd in de vroege ochtend en in de loop van de avond. Tijdens het ontwerp van de zonnewijzer wordt de oriëntatie van de muur opgemeten. Dit kunt u zelf doen middels het meetbordje van Analemma Zonnewijzers. Ook kunt u dit door ons laten uitvoeren. Vervolgens ontwerpen wij de zonnewijzer aan de muur van uw keuze. Alleen zo kunnen wij garanderen dat de zonnewijzer de juiste tijd en datum aangeeft.

Materialen

Zonnewijzers van natuursteen zoals granietsoorten of hardsteensoorten plaatsen wij voor u. Ook leveren wij zonnewijzers aan de muur van metaalsoorten zoals roest vrij staal, messing of brons. Afhankelijk van de grootte kunt u deze zelf plaatsen of kunnen wij dit voor u doen.