Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Hemelse vingerafdruk

Lees verder »

»

restauratie zonnewijzer

Leeuw te Amersfoort

Lees verder »

»

Keramische zonnewijzers

Lees verder »

»

Persoonlijke details

Lees verder »

»

Nieuwsberichten

donderdag 05 oktober 2017

Zonnewijzers in Nederland

Zonnewijzers van Analemma Zonnewijzers in google maps

Zonnewijzer worden per stuk gemaakt en daarna geplaatst op locatie. Wellicht is er een zonnewijzer bij u in de buurt, dan kunt u een kijkje gaan nemen. Lees verder om te zien waar u een aantal zonnewijzers in Nederland kunt vinden die door ons zijn gemaakt.

Lees meer »


zondag 15 januari 2017

Wat is een zonnewijzer?

Een zonnewijzer is een klok die werkt in de zon. De zon schijnt op de schaduwwerper en de schaduw geeft de tijd aan, maar meer is mogelijk.

Lees meer »


Hemelse vingerafdruk

Hemelse vingerafdruk

Geboren onder het juiste gesternte. Wanneer er op één specifieke datum, tijd en plaatst iets gebeurt dan vindt dit plaatst onder de sterrenhemel. Deze speciale sterrenstand met daarin de planeten komt maar één maal voor in de hele aardgeschiedenis. Deze zonnewijzer vereeuwigt deze stand van de sterrenhemel.

Sterrenbeelden en planeten

De sterrenbeelden van de dierenriem en de planeten van de datum, tijd en plaatst waar de gebeurtenis plaatsvindt worden nauwkeurig berekend en gegraveerd in deze zonnewijzer. Bijvoorbeeld kan de zonnewijzer worden ontworpen voor 17 februari 2001 te Parijs maar ook 30 juni 2029 te Delhi is een mogelijk. U kiest de datum, tijd en plaats, wij maken de zonnewijzer met de unieke sterrenhemel.

Uw ziet in welk sterrenbeeld elke planeet staat en ook van de zon wordt het sterrenbeeld van de dierenriem aangegeven.

Windstreken

De sterrenbeelden van de dierenriem die aan de hemel staan zijn te zien in een bepaalde richting zoals het oosten of zuid-west. Zelfs de sterrenbeelden onder de horizon worden met de zonnewijzers zichtbaar.

kijk hier voor meer info

sterrenbeelden en planeten die kunnen voorkomen op een geboorte-zonnewijzer

Sterrenbeelden en planeten