Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Bronzen zonnewijzers

Lees verder »

»

Restauratie en advies

Lees verder »

»

Keramische zonnewijzers

Lees verder »

»

Persoonlijke details

Lees verder »

»

Nieuwsberichten

donderdag 05 oktober 2017

Zonnewijzers in Nederland

Zonnewijzers van Analemma Zonnewijzers in google maps

Zonnewijzer worden per stuk gemaakt en daarna geplaatst op locatie. Wellicht is er een zonnewijzer bij u in de buurt, dan kunt u een kijkje gaan nemen. Lees verder om te zien waar u een aantal zonnewijzers in Nederland kunt vinden die door ons zijn gemaakt.

Lees meer »


zondag 15 januari 2017

Wat is een zonnewijzer?

Een zonnewijzer is een klok die werkt in de zon. De zon schijnt op de schaduwwerper en de schaduw geeft de tijd aan, maar meer is mogelijk.

Lees meer »


Persoonlijke details

Elke zonnewijzer een persoonlijk werkstuk

Drs. ir. H.J Hollander ontwerpt elke zonnewijzer eenmalig. In overleg met u krijgt het design van de zonnewijzer haar vorm en nadat u het ontwerp heeft goedgekeurd wordt elke zonnewijzer ambachtelijk eenmalig gemaakt. Door deze werkwijze is elke zonnewijzer een uniek werkstuk.

Gravures

Tijdens de gesprekken over het ontwerp komen vaak speciale ideeën naar voren. In onderstaande zonnewijzer van roestvrij staal zijn bijvoorbeeld de verschillende stadia van een druivenrank weergeven over de seizoenen. De zonneschaduw geeft het seizoen aan en de gravure laat zien hoe ver de druiven gerijpt zijn.

roest vrij stalen zonnewijzer

rvs zonnewijzer detail met druivenrank

rvs verzonken in graniet

Deze rvs zonnewijzer is verzonken in een natuurstenen bodemplaat. Op de zonnewijzer is een gravure van het Gardameer in Italië aangebracht.

Er kunnen ook schilden of wapens verbonden zijn met de persoon of de toekomstige locatie van de zonnewijzer. Deze afbeeldingen kunnen een plek krijgen in het ontwerp. Hieronder ziet u een voorbeeld in graniet en in messing.

zonnewijzer Haarlem detail

granieten zonnewijzer met wapen

 

Horizontale messing zonnewijzer

messing zonnewijzer met wapen

De schaduwwerper geeft veel mogelijkheden qua vormgeving. Hier vindt u meer voorbeelden. Hieronder ziet u een schaduwwerper met een koe.

Schaduwwerper met koe op zonnewijzer

schaduwwerper met koe

 

Wanneer een zonnewijzer op een plein ontworpen wordt is er vaak ruimte om lokale elementen toe te voegen. Hieronder ziet u een analemmatische zonnewijzer met een ovale steen waarop de rivier de Linge is weergegeven. De locatie van de zonnewijzer aan de rivier is aan te geven.

Analemmatische zonnewijzer te Geldermalsen. De vorm van de rivier de Linge is opgenomen in het ontwerp

analemmatische zonnewijzer met rivier in graniet

 

Ook kan de datum van een verjaardag of huwelijk in het ontwerp opgenomen worden.Wanneer de zon op de zonnewijzer schijnt dan zal de schaduw van de schaduwwerper deze specifieke datum elk jaar weer aangeven. De zon verlicht als het ware deze gebeurtenis.

Het ontwerp kent enkele technische elementen om te zorgen dat de zonnewijzer werkelijk de juiste tijd en datum aangeeft. Wij zorgen hiervoor en u heeft hier geen omkijken naar.

Door dit alles is direct te zien dat de zonnewijzer persoonlijk is vormgegeven en éénmalig voor de gelegenheid gemaakt is.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.