Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Projectfoto's

analemmatische zonnewijzer (levende zonnewijzer)
Analemmatische zonnewijzer – Nieuwegein

Analemmatische zonnewijzer

De zonnewijzer bestaat uit granieten uurstenen die in een ovaal geplaatst zijn. In het midden zijn de maanden van het jaar aangebracht in een granieten plaat. Het geheel is omlijst met sierbestrating in twee steensoorten. Deze analemmatische zonnewijzer geeft de zomertijd aan. Wanneer een voorbijganger op de juiste maand gaat staan geeft de schaduw van deze persoon de tijd aan.

Milieu Educatie Centrum

De zonnewijzer ligt op het terrein va het Milieu Educatie Centrum in Nieuwegein. Dit informatie centrum biedt onderwijsprogramma’s aan voor kinderen tot 12 jaar. Het informatiecentrum is verdeeld in vier segmenten. Dit zijn de kwartieren: de kinderboerderij, de molen, het museum Warsenhoeck en het educatiecentrum zelf. Elk kwartier heeft zijn eigen logo. De analemmatische zonnewijzer is geplaatst op het kruispunt van deze vier kwartieren in het midden van het terrein van het milieu educatie centrum.

Vier kwartieren, vier logo’s

De vier kwartieren worden aangeduid met de bijbehorende logo’s in het midden van de zonnewijzer. De logo’s zijn uitgevoerd in graniet en wijzen de weg naar het betreffende onderdeel.

Analemmatische zonnewijzer kopen, neem hier contact met ons op.