Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Projectfoto's

Bronzen zonnewijzers
bronzen zonnewijzers

Horizontale bronzen zonnewijzers

Bronzen zonnewijzers worden met de hand gegoten op traditionele wijze. Nadat het ontwerp is afgerond wordt een mal gemaakt. Vervolgens wordt het brons in de juiste legering verhit en overgegoten in de mal.Verschillende legeringen hebben een verschillende kleur. Ook de afwerking bepaalt het uiterlijk van het brons en hoe het in de tijd gaat verweren. Brons is een uitstekend materiaal om zonnewijzers van te maken door de veelheid aan mogelijkheden en de prachtige kleur. Brons verweert op een natuurlijke wijze wat goed past bij het thema zonnewijzers en tijd.

Persoonlijk ontwerp

De horizontale bronzen zonnewijzer wordt per stuk ontworpen en gegoten. Hierdoor bent u verzekerd bent van een uniek stuk vakwerk. Zonnewijzerontwerper drs. ir. H.J. Hollander (Hendrik Hollander) stemt het ontwerp van de bronzen zonnewijzer met u af. In deze ontwerpfase kunnen tal van persoonlijke elementen vormgegeven worden zoals teksten maar ook afbeelden kunnen in het brons gegoten worden. Na uw akkoord maken wij de zonnewijzer. Wij maken de zonnewijzer voor de locatie op aarde waar deze gebruikt gaat worden. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de zonnewijzer werkelijk de juiste tijd aangeeft. De zonnewijzer wordt eenmaal juist geplaatst en daarna doet de zon haar werk. Haar schaduw geeft de tijd aan.

Seizoenen en tijd

De schaduw van de zon tekent goed af op het brons. Deze schaduw geeft de tijd aan en ook de start van de seizoenen. Het is zelfs mogelijk een specifieke datum van een jubileum of geboortedag door de zon te laten aangeven. Precies op dié dag beweegt de schaduw van de zon over de lijn die in het zonnewijzerontwerp is opgenomen.

Horizontale bronzen zonnewijzer kopen, bekijk hier de mogelijkheden.