Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Projectfoto's

zonnewijzers aan de muur op het kantoor van Natuurmonumenten
zonnewijzer aan Natuurmonumenten

Granieten zonnewijzer

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Natuurmonumenten is deze granieten zonnewijzer aan de muur geplaatst in de Rozentuin in s’ Graveland. In de zonnewijzer is het logo van Natuurmonumenten verwerkt.  De lokale zonnetijd wordt weergegeven en in de rand kan deze op het halve uur worden afgelezen. Ook wordt de start van elk seizoen door de zonneschaduw gemarkeerd. De schaduwwerper is in de vorm van een gestileerde vogel. De belijning is verdiept aangebracht in het graniet en verzilverd. Graniet is een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vergt.

Oriëntatie van de muur

Om een zonnewijzer aan de muur te maken die de juiste tijd en datum aangeeft is de exacte oriëntatie van de muur van groot belang. Het ontwerp van de zonnewijzer wordt hier op aangepast. Drs. ir. H.J. Hollander (Hendrik Hollander) van Analemma Zonnewijzers meet deze oriëntatie zeer precies op middels het schieten van de zon.

At the same time

Het motto van deze zonnewijzer aan de muur is “At the same time”. Het refereert naar alles wat er gebeurd in de wereld terwijl u hier in de rust vam de Rozentin te ‘s Graveland van de natuur en van deze zonnewijzer geniet. De zonnewijzer geeft de lokale zonnetijd aan, de eeuwen oude natuurlijke tijd. Dit past goed bij de rustieke omgeving. Echter – at the same time – elders is de drukte van de alledaagse beslommeringen gaande.

Zonnewijzer aan de muur kopen, bekijk hier de mogelijkheden.