Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Projectfoto's

Zelf een verticale zonnewijzer maken
zonnewijzerblauwdruk

Zelf een verticale zonnewijzer maken

Wanneer u zelf een verticale zonnewijzer aan een muur wilt maken die de tijd en de seizoenen aangeeft kunt u gebruik maken van een blauwdruk voor een zonnewijzer. Analemma geeft u alle gegevens die u nodig heeft om zelf aan de slag te gaan en maakt voor u de technische tekening van de zonnewijzer op ware grootte.

In overleg kan de zonnewijzer naast de tijd ook de start van de seizoenen aangeven. Ook is het mogelijk één of enkele data naar keuze  door de zon te laten markeren of een analemma voor een uur in zomertijd op te nemen in het ontwerp.

Wat kunt u van ons verwachten

U ontvangt:
– een meetbord om de muur van uw keuze op te meten.
– een pdf-document met het ontwerp op ware grootte (de blauwdruk).
– alle nodige informatie om de zonnewijzer te bouwen zoals de maat van de schaduwwerper.

Met het meetbord meet u eenvoudig de oriëntatie van de muur waarop u de verticale zonnewijzer gaat plaatsten. Nadat u het meetbord heeft teruggestuurd naar Analemma ontvangt u een pdf van de technische tekening op ware grootte.

Let op: een print van deze tekening in pdf-formaat zit niet in de prijs inbegrepen. Analemma kan deze afdruk leveren tegen meerprijs. U kunt de pdf ook zelf laten drukken.

De blauwdruk van de zonnewijzer

Wanneer u zelf een verticale zonnewijzer maken wil ontvangt u van ons de blauwdruk van uw zonnewijzer, dit is de technische tekening op ware grootte. Dus alle maten en de belijning zodat u zelf een zonnewijzer kunt bouwen die de juiste tijd en datum aangeeft. De blauwdruk is niet een grafisch ontwerp, dus eventuele tekst of afbeeldingen of letters en cijfers moet u zelf vormgeven. Uiteraard staat op de blauwdruk wel aangegeven wat de lijnen betekenen.

Blauwdruk kopen om zelf een verticale zonnewijzer te maken, bekijk hier de mogelijkheden.

Bijvoorbeeld maakte Astrid ven der Werff bijgaande zonnewijzer in Tricht op basis van een blauwdruk van Analemma Zonnewijzers.