Analemma Zonnewijzers

Analemma Zonnewijzers

Projectfoto's

zonnering met verpakking
de zonnering

Zonnering

Dit draagbare zonnewijzertje kunt u eenvoudig meenemen in uw borstzak. Uw kunt het plat vouwen en weer uitvouwen tot een bol. Dit universele zonnewijzertje is hoogst waarschijnlijk uitgevonden door William Oughtred en rond 1600 werd het model algemeen bekend in Europa. Wanneer u het zonnewijzertje aan het draadje in de zon hangt dan geeft het kleine lichtpuntje de tijd aan. De zonnering is instelbaar voor de plaats op aarde waar u de ring gaat gebruiken. Hierdoor werkt de zonnewijzer over de gehele wereld. In de rand van de ring zijn aan aantal namen van steden gegraveerd om u te helpen bij deze instelling. Vervolgens stelt u het schuifje op de juiste maand en de zonnewijzer is klaar voor gebruik.

Het Noorden

Wanneer u het zonnewijzertje in de zon houdt en het lichtpuntje op de ring laat vallen dan richt het zonnewijzertje zich naar het noorden. Het heeft dus ook de functie van een kompas.

Geleverd in cadeauverpakking

De ring wordt plat gevouwen geleverd in een fraai doosje voorzien van goudkleurige print. In de bodem van het doosje zit de gebruiksaanwijzing opgeborgen.

Zonnering kopen, klik hier.